فرارو- مردم از زمان های قدیم گوشت مصرف می کردند و به مرور زمان بیشتر از آن استفاده می کردند. طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، تولید جهانی گوشت تنها در 50 سال گذشته چهار برابر شده و به حدود 350 میلیون تن در سال رسیده است.
به گزارش فرارو به نقل از دویچه وله، این روند هیچ نشانه ای از کاهش و مصرف گوشت ندارد. پیش بینی های فعلی نشان می دهد که تا سال 2050 بالغ بر 455 میلیون تن گوشت در سال تولید خواهد شد.
منبع غذایی خوبی نیست
دانشمندان مدتهاست که نگران تأثیرات زیستمحیطی علاقه انسان به گوشت، بهویژه در حیواناتی که توسط صنعت پرورش مییابند، به عنوان یک منبع غذایی «ناسالم» هستند و استدلال میکنند که این ماده انرژی تولید میکند. ، ما بیشتر از هر چیزی که می خوریم به آب و خاک نیاز داریم.
به عنوان مثال، تحقیقات در مورد تأثیر کشاورزی نشان داده است که تولید گوشت گاو شش برابر بیشتر مسئول انتشار گازهای گلخانه ای است و 36 برابر بیشتر از پروتئین گیاهی مانند نخود به خاک نیاز دارد.
این مطالعه به این نتیجه رسید که اجتناب از گوشت و محصولات لبنی بزرگترین راه برای کاهش اثرات زیست محیطی ما بر روی کره زمین است. بدون گوشت و لبنیات، مصرف جهانی کشاورزی می تواند بیش از 75 درصد کاهش یابد. علاوه بر این، طبق گزارش صندوق جهانی حیات وحش (WWF)، 60 درصد از دست دادن تنوع زیستی جهانی به دلیل رژیم های غذایی مبتنی بر گوشت است.
روانشناسی پس از خوردن گوشت
با این حال، بسیاری از ما با وجود این آسیب ها به خوردن گوشت ادامه می دهیم. بنجامین باتلر، روانشناس اجتماعی در دانشگاه تریر آلمان، این موضوع را با عادات، فرهنگ و نیازهای درک شده مرتبط می داند. “من فکر می کنم بسیاری از مردم فقط از طعم گوشت لذت می برند و یک چیز دیگر هویت غذاست. بسیاری از غذاهای سنتی حول غذاهای گوشتی خاصی می چرخند و اغلب این عادات باعث می شود که فکر نکنیم خوردن گوشت واقعا بد است. ، “او گفت. می گوید: “به این دلیل است که ما همیشه این کار را به طور منظم انجام می دهیم.”
ما معمولا نمی بینیم که چگونه حیوانات سلاخی می شوند
سپس این واقعیت وجود دارد که از آنجایی که آنچه می خوریم ما را به یاد حیوان یا رنجی در راه رسیدن به بشقاب نمی اندازد، راحت تر می توانیم آسیب های آن را نادیده بگیریم. باتلر گفت، با این حال، وقتی با دیدگاه متفاوتی روبرو می شویم، چه صحبت با یک گیاهخوار یا تماشای یک مستند در مورد وضعیت اسفناک حیوانات، ممکن است احساس کنیم که نیاز داریم خودمان را توجیه کنیم، مثلاً با گفتن اینکه مردم همیشه گوشت می خورند.
تحقیقات نشان می دهد که توجیه خوردن گوشت به عنوان بخشی طبیعی و مهم از رژیم غذایی ما چیزی است که بیشتر برای مردان رایج است.
باتلر توضیح می دهد: «شما آن را در عادات غذایی می بینید. زنان و مردان جوان بیشتر احتمال دارد که گیاهخوار شوند زیرا هنوز یک کلیشه مردانه وجود دارد که مردان گوشت می خورند، و این تصور بر اساس این ایده است که مردان قوی شکارچی هستند و تصور نادرستی.»
فرضیه “انسان گوشت ما را انسان ساخت”
دانشمندان مدتها بر این باور بودند که خوردن گوشت به نیاکان ما کمک کرده تا شکلهای انسانی بیشتری پیدا کنند و خوردن گوشت و مغز استخوان انرژی لازم برای تشکیل و حفظ مغز بزرگتر را در حدود دو میلیون سال پیش به انسان میدهد. با این حال، یک مطالعه جدید اهمیت مصرف گوشت را در تکامل ما زیر سوال برده است.
نویسندگان این مطالعه استدلال کردند که در حالی که شواهد باستان شناسی برای مصرف گوشت با ورود افراد مستقیم افزایش یافته است، این را می توان با توجه بیشتر به زمان توضیح داد. هر چه دیرینه شناسان بیشتر به دنبال شواهد باستان شناسی از استخوان های قصاب بودند، بیشتر آن را پیدا کردند.
نویسندگان مقاله تحقیقاتی نوشتند که در نتیجه افزایش استخوانهای مشاهده شده در این دوره، لزوماً شواهدی از رشد انفجار در خوردن گوشت وجود نداشت.
برایانا پوپینر، دیرینه شناس موزه تاریخ طبیعی اسمیتسونیان در ایالات متحده و یکی از نویسندگان این کتاب می گوید: “من واقعاً از این یافته شگفت زده شدم. من یکی از افرادی هستم که این داستان را برای مدت طولانی ادامه می دهد.” مطالعه. “من استدلال کردم که انسان عادل به این دلیل تکامل یافته است که مصرف گوشت افزایش یافته است. بنابراین، این یافته ها مرا بر آن داشت تا در درک خود از تاریخ تکامل تجدید نظر کنم.”
نقش غذاهای گیاهی در تکامل ما چیست؟
به گفته پوبینر، که تکامل رژیم غذایی انسان را مطالعه می کند، خوردن گوشت ممکن است مسئول بزرگ شدن مغز ما نبوده باشد.
او گفت: “ما در ابتدای زندگی گوشتخوار شاهد افزایش بزرگی در اندازه مغز نبودیم. با افزایش سن انسان صالح، اندازه مغز بزرگتر شد.”
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اولین انسان ها آشپزی را زمانی شروع کردند که مغزشان رشد کرد. حرارت دادن غذا باعث آزاد شدن مواد مغذی اضافی و سرعت بخشیدن به فرآیند هضم می شود، در حالی که غذا نرم تر و جویدن آن آسان تر می شود. پوبینر همچنین معتقد است که تکامل انسان با رژیم غذایی سالم مرتبط است.
جالب اینجاست که ایدههایی وجود دارد که نشان میدهد این نوع خاصی از غذا نیست که تاریخ تکاملی ما را هدایت کرده است، بلکه نکته اصلی خوردن غذاهای متنوعی است که برای ما موفقیتآمیز بوده و راهی برای انساندوستی است. پوبینر گفت. .
در حال حاضر، 75 درصد غذای جهان تنها از 12 گیاه و پنج گونه تهیه می شود. با این حال، زمانی که یک فرد منبع غذایی بیش از حد مصرف کند، می تواند باعث مشکلات سلامتی شود.
“مطالعات زیادی نشان داده اند که وقتی افراد پروتئین حیوانی می خورند، با انواع مختلفی از سرطان ها مرتبط است.” میلتون میلز، پزشک داخلی و مراقبت های ویژه در ایالات متحده، در دویچه وله. برخی افراد معتقدند که گیاهخواران یا وگان ها اغلب پروتئین و مواد مغذی کافی را از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند.
او گفت: «این درست نیست. تئوریها در مورد خوردن گوشت 50 تا 60 سال پیش مطرح شد، زمانی که مردم به اشتباه فکر میکردند که گوشت به نوعی مغذیتر از غذاهای گیاهی است.
بعد از آن چه اتفاقی می افتد؟
اگر اشتهای فعلی مردم جهان برای گوشت تغییر نکند، جمعیت جهان می تواند تا سال 2050 به اندازه کافی بزرگ باشد که بتواند خودش را تغذیه کند، زمانی که به جمعیت جهانی تقریباً 10 میلیارد نفر می رسیم.
با این حال، چگونه می توان مصرف گوشت را در سراسر جهان کاهش داد؟ باتلر، روانشناس، معتقد است که تغییر تدریجی با “مداخله از بالا به پایین” امکان پذیر است و راهی به جلو خواهد بود.
او میگوید: «به عنوان مثال، ما با گرانتر کردن محصولات گوشتی و همچنین کاهش هزینههای پاکسازی آب و هوا، کارهای بیشتری را به نفع حیوانات انجام میدهیم. جایگزینهای ارزانتر برای فرآوردههای گوشتی گزینه دیگری است.» او میگوید.
به گفته باتلر، آنچه مهم است ایجاد شرایطی است که به افراد امکان می دهد با جایگزین های گیاهی رابطه مثبت برقرار کنند.
او گفت: «به جای اینکه بگوییم گوشت نخورید، احتمالاً باید بگوییم آیا تا به حال این را امتحان کرده اید؟ این واقعاً خوب است “و هنگامی که آنها متوجه می شوند که طعم غذای گیاهی یکسان یا بهتر است و برای سلامتی ما و همچنین بهبود آب و هوا و رفاه حیوانات بهتر است، تغییر خود به خود اتفاق می افتد. “
تغییر نگرش در حال حاضر حتی در آلمان دوستدار گوشت نیز مشهود است. بر اساس آمار سال 2021 در آلمان، بازار جایگزین های گوشت در آن کشور با افزایش 17 درصدی تولید غذاهای گیاهی نسبت به سال 2020 همراه بوده است.