چرا اسفنج های آشپزخانه بهترین مکان برای رشد باکتری ها هستند؟ – زومیت


اگر از باکتری ها بپرسید “آنها کجا می خواهند زندگی کنند؟”، آنها پاسخ خواهند داد: “روی اسفنج های آشپزخانه!” در واقع اسفنج ها پناهگاهی برای باکتری ها هستند. زیرا در هر سانتی متر مکعب می توانند 54 میلیارد باکتری را در خود نگه دارند. در 24 فوریه 2022، محققان در مجله Natural Chemical Biology گزارش دادند که اسفنج ها به دلیل آب و هوای مرطوب، هوای فراوان و مواد غذایی ذخیره شده بهترین محیط فیزیکی برای رشد باکتری ها هستند.

مانند انسان، باکتری ها ترجیح می دهند با همسالان خود تعامل داشته باشند. برخی از آنها بیشتر اجتماعی هستند و برخی از آنها تنهایی را ترجیح می دهند. لینگچانگ یو، یک محقق زیست شناسی مصنوعی در دانشگاه دوک و همکارانش تعجب کردند که چگونه جداسازی انواع مختلف باکتری ها می تواند بر واکنش های اجتماعی آنها تأثیر بگذارد.

آنها دریافتند که سطح متوسط ​​انزوا (مشابه آنچه در یک اسفنج است) تنوع جامعه را افزایش می دهد. محققان انواع مختلف اشریشیا کلی (E. coli) را در بشقاب های 6 تا 1536 حجمی قرار دادند که به عنوان یک محیط جدا شده عمل می کرد. پس از 30 ساعت، گروه تعداد و نوع باکتری‌هایی را که در هر صفحه جمع شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

لینگچانگ یو معتقد است که هر حفره مانند مهمانی است که باکتری ها به طور تصادفی وارد آن می شوند. در 6 حفره، ترکیبات مختلفی از باکتری ها یافت می شود و تنها باکتری های اجتماعی زنده می مانند. در 1536 حفره، هر میکروب به احتمال زیاد منفرد است و باکتری های اجتماعی در حال مرگ هستند. اما حفره‌هایی با اندازه متوسط ​​نیز وجود دارد که احتمال تجمع باکتری را افزایش می‌دهد.

هر گونه باکتری ضد اجتماعی می تواند در یک گروه حامل باکتری های اجتماعی بمیرد. اما شاید یک باکتری ضد اجتماعی دیگر در همین شرایط زنده بماند و در نتیجه تنوع زیستی حفظ شود. یو گفت: «در نگاهی به گذشته، این کاملاً قابل درک است. “آنچه ما شناسایی کرده ایم یک اصل علمی است که می تواند برای هر جامعه میکروبی اعمال شود.”

اسفنج های آشپزخانه با سوراخ های بسیار بزرگ نه تنها مکان مناسبی برای رشد باکتری ها هستند. در عوض، آنها طیف وسیعی از امکانات را دارند که می توانند نیازهای اکثر میکروب ها را برآورده کنند. محققان دریافتند که نتایج آزمایش برای جوامع میکروبی روی یک اسفنج آشپزخانه متفاوت تر از نتایج آزمایش برای باکتری های کشته شده در مایعات است. با این حال، این نیز یک روش رایج برای رشد باکتری است.

دانشمندان انواع مختلفی از باکتری ها را جدا کرده اند که در فضاهای دایره ای بزرگ ساخته شده اند. این کار نشان داد که محیطی با تعداد حفره متوسط ​​دارای بیشترین تنوع زیستی میکروبی است.

خوشبختانه، تجمع باکتری در اسفنج های شما اغلب بیماری زا نیست. اما اگر باکتری مضری مانند سالمونلا که در مرغ خام یافت می شود روی اسفنج ظاهر شود، به دلیل ساختار مناسب محیط می تواند زنده بماند. مارکوس اگرتیک میکروبیولوژیست از دانشگاه فورت W گ ngen در W ing llingensh ون ngen، آلمان می گوید:

اسفنج ها واقعا برای بهداشت آشپزخانه خوب نیستند. درست است که در خانه پیدا کردن یک سطح کاملا تمیز دشوار است. اما اسفنج های آشپزخانه احتمالا کثیف ترین چیز در خانه هستند.

مقاله مرتبط:

خبر خوب این است که راه حل آسانی برای این مشکل وجود دارد: برس های شستشو جایگزین مطمئن تری هستند. در نهایت، اگر اسفنج خود را دوست دارید و نمی خواهید آن را با ابزار دیگری جایگزین کنید، به نوعی از آن برای تمیز کردن آبگوشت استفاده نکنید. زیرا نیازی به دعوت باکتری های مضر به محیط مناسب اسفنج خود نیست.

پاربرگ سایت


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم