برای چندین دهه، بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس یا آمفیزم، شدت علائم خود را با خوردن محصولات لبنی افزایش می دهند. اکنون محققان دانشگاههای بن و ارلانگن-نورنبرگ دریافتهاند که پروتئین خاصی در شیر گاو میتواند سلولهای ایمنی را برای آسیب رساندن به اعصاب و ایجاد التهاب تحریک کند.
اولین قدم در این مطالعه تعیین علت اصلی علائم التهاب روده در شیر بود. در مطالعه ای روی موش ها، محققان دریافتند که “کازئین(کازئین) باعث ایجاد چنین حساسیت هایی می شود. آنها گمان می کنند که کازئین باعث واکنش نامناسب سیستم ایمنی در سلول های سالم مغز می شود. به عبارت دیگر، کازئین احتمالاً به عنوان یک آنتی ژن عمل می کند که سلول های ایمنی را به سلول های سالم جذب می کند.
آنها کازئین را با مولکول های مختلف تولید می کنند میلین در بدن لازم است، مقایسه شود. میلین ماده ای است که در انتهای عصبی بدن برای برقراری ارتباط با آنها تشکیل می شود. معلوم شد پروتئینی به نام «م(MAG) بسیار شبیه به کازئین عمل می کند و آنتی بادی های بدن نیز به پروتئین مگ حساس هستند.
چه کسانی در معرض خطر این علائم هستند؟
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که این علائم در افرادی رخ می دهد که قبلاً به محصولات لبنی حساسیت دارند. این تیم در حال حاضر در حال آزمایش برای بیماران مبتلا به ام اس برای تشخیص حساسیت آنها به کازئین کار می کند. بیماران می توانند برای بررسی وجود آنتی بادی های لازم برای حساسیت به این ماده آزمایش شوند و در نهایت باید از مصرف شیر، ماست و پنیر خودداری شود.
با این حال، مطالعات تجربی نشان میدهد افرادی که مقادیر زیادی شیر گاو مصرف میکنند بیشتر در معرض التهاب و افزایش حساسیت هستند. با این حال، آنها به احتمال زیاد به کازئین حساسیت دارند که به نوبه خود منجر به تولید آنتی بادی می شود. سلول های مغز دردناک است و باعث التهاب می شود.
البته برای تایید این نظریه و مطالعات بیشتر به مطالعات بیشتری نیاز است. اما تیم اشاره کرد که تنها حساسیت به کازئین این بیماری باعث التهاب نمی شود و عوامل مهم تری در ایجاد این بیماری دخیل هستند.