مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: با توجه به افزایش تولید، گوشت مرغ مورد نیاز ماه مبارک رمضان اهدا شده و در این زمینه کمبودی نداریم.
به گزارش ایرنا، «حبیب اسدالله نژاد» درباره وضعیت تولید گوشت مرغ در ماه مبارک رمضان افزود: امسال برای شب عید و نوروز هزینه جوجه کشی در کشور بین 135 تا 140 میلیون قطعه است. و برای ماه مبارک رمضان باید جوجه کشی لازم انجام شود.» وزارت جهاد کشاورزی متعهد به تامین نهاده های لازم است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: بنابراین برای ماه مبارک رمضان مشکلی برای تامین نداریم و ذخیره خوبی داریم.
وی با بیان اینکه مرغ با نرخ مصوب دولت به کشتارگاه عرضه می شود گفت: دلیل گرانی گوشت مرغ در بازار به دلیل کمبود گوشت مرغ در برخی استان ها و تراکم و خاص بودن نیروی کار بالا است. استان ها
اسدالله نژاد گفت: آمادگی خود را اعلام کرده ایم که در صورت موافقت دولت طیور زنده از چند استان به استان های دیگر، توسط اتحادیه های استان های مقصد و مبدا و اداره آن توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام شود. و صلح.” به عنوان مثال استان قزوین به عنوان یک استان خاص هر کیلوگرم مرغ را با قیمت 1500 تومان کمتر از نرخ مصوب می فروشد و می خواهد مرغ زنده را به استان تهران منتقل کند چون به دلیل کوتاهی استانی مشکلی وجود ندارد. فاصله
وی ادامه داد: استان شمالی کشور قطب تولید مرغ زنده است. یعنی مصرف روزانه استان گیلان 200 تن است اما تولید روزانه این استان 500 تن است بنابراین نیاز این استان در تعطیلات نوروز تامین می شود. حتی جوجه ریزی در استان های خراسان رضوی، فارس و اصفهان بیش از نیاز استان است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: البته سرانه مصرف گوشت طیور به دلیل گرانی گوشت قرمز و ماهی افزایش یافته اما حجم تولید نیز متناسب با مصرف رشد داشته است.
وی گفت: دولت ذخایر خوبی در گوشت مرغ منجمد دارد که با قیمت های مصوب عرضه می شود، اما به دلیل تولید بالا در ماه مبارک رمضان، نگران اضافه تولید هستیم چرا که با توجه به تکمیل ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام. ، شرکت ممکن است مرغ مازاد خریداری نکند.” ممکن است.
افزایش 15 تا 20 درصدی هزینه تولید طیور زنده
اسدالله نژاد افزود: با توجه به افزایش قیمت روز مرغ بین 10 تا 11 هزار تومان، حمل و نقل، دارو و واکسن، هزینه تولید بین 15 تا 20 درصد نسبت به قیمت مصوب 31 هزار تومانی افزایش یافته است. تومان اما تولیدکنندگان مرغ با قیمت پیشنهاد تایید شده.
بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه حدود 2.7 میلیون تن گوشت طیور در کشور تولید و عرضه می شود.
سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد در ایام نوروز در هر استان یک یا دو کشتارگاه برای عرضه مرغ به استان های کشور و جلوگیری از گران فروشی در سطح بازار فعالیت خواهند کرد.
این در حالی است که در برخی استان های کشور از جمله گیلان، مازندران، تهران و البرز گفته می شود در روزهای پایانی سال از 25 اسفندماه تا کنون، عرضه گوشت مرغ کاهش یافته و فروشگاه ها با کمبود مواجه هستند. به طوری که بعضی ها گوشت مرغ دارند با قیمت بالای 35 تا 40 هزار تومان به فروش می رسد.
در حالی که قیمت مصوب گوشت مرغ برای مصرف کنندگان کیلویی 31 هزار تومان است.