آینده طعم های غذایی؛ ربات هایی که برای ما خوشمزه هستند!


فرارو- محققان دانشگاه کمبریج با همکاری شرکت سازنده لوازم خانگی Beko به سرآشپز روبات خود آموزش دادند تا شوری یک ظرف را در مراحل مختلف فرآیند جویدن ارزیابی کند. ربات تولید شده با مدل های قبلی کاملا متفاوت است.

به گزارش فرارو، نتایج این تحقیق می تواند در تولید خودکار یا نیمه اتوماتیک ربات های تهیه غذا موثر باشد. با کمک این فناوری جدید، ربات ها می توانند طعم لذیذ یا نامطبوع غذا را بهتر تشخیص دهند و حتی بهتر بپزند. وقتی به غذای خود نگاه می کنیم، متوجه تغییر بافت و طعم می شویم. به عنوان مثال گاز زدن گوجه فرنگی تازه در اوج تابستان باعث آزاد شدن آب می شود و از طریق جویدن، بزاق و آنزیم های گوارشی دفع می شود، بنابراین درک ما از طعم گوجه فرنگی در مراحل مختلف جویدن تغییر می کند.

این ربات سرآشپز که قبلا برای ساخت املت بر اساس بازخورد انسان آموزش دیده بود، 9 نوع غذای ساده تخم مرغ و گوجه فرنگی را بر اساس ذائقه انسان تهیه می کند. محققان دریافتند که ربات جدید نسبت به سایر فناوری های طعم الکترونیکی که فقط یک نمونه همگن را آزمایش می کنند، توانایی بیشتری در ارزیابی سریع و دقیق شوری ظرف دارد. این یافته ها در مجله Frontiers in Robotics & AI گزارش شده است.

درک طعم یک فرآیند پیچیده در انسان است که طی میلیون‌ها سال تکامل یافته است: ظاهر، بو، بافت و دمای غذا همگی بر نحوه درک ما از طعم تأثیر می‌گذارند. بزاق تولید شده به جوانه های چشایی روی زبان کمک می کند تا طعم را بهتر درک کنند. وقتی مغز ما از طعم غذا آگاه می شود، تصمیم می گیریم که آیا خوشمزه است یا نه. طعمش هم خیلی خوبه برخی از افراد غذاهای تند را ترجیح می دهند، در حالی که برخی دیگر غذاهای شیرین را ترجیح می دهند. یک سرآشپز خوب، چه تازه کار و چه حرفه ای، به ذائقه خود متکی است و می تواند طعم های مختلف یک غذا را برای ارائه درست محصول نهایی متعادل کند.

گرزگورز سوچاکی، از دپارتمان مهندسی کمبریج، می گوید: «بیشتر آشپزهای خانگی در حین آشپزی با مفهوم طعم آشنا هستند. آنها بارها و بارها غذا را می چشند تا مطمئن شوند که طعم غذا خوب است. بنابراین اگر قرار است از روبات‌ها برای برخی از جنبه‌های آماده‌سازی غذا استفاده شود، مهم است که آن‌ها طعمی را که می‌پزند بچشند.»

دکتر دکتر “زمانی که مزه می کنیم، فرآیند جویدن نیز بازخورد مداومی به مغز ما می دهد.” آرسن عبدالعلی، یکی دیگر از نویسندگان مقاله از گروه مهندسی. یعنی بازخورد طعم ما یک فرآیند مداوم است، اما روش‌های تست الکترونیکی فعلی فقط یک بار طعم را تشخیص می‌دهند. بنابراین ما می‌خواستیم فرآیند واقعی‌تری برای جویدن و چشیدن در یک سیستم روباتیک ایجاد کنیم. این فرآیند جدید قطعا به محصولی خوشمزه تر منجر خواهد شد.»
محققان این ربات جدید از اعضای آزمایشگاه رباتیک کمبریج هستند. این آزمایشگاه توسط پروفسور فومیا آیدا از دپارتمان مهندسی مدیریت می‌شود و بر آموزش روبات‌ها برای انجام کارهایی که برای انسان‌ها ساده اما برای روبات‌ها دشوار است، تمرکز دارد. آشپزی یکی از این وظایف است: آزمایش‌های قبلی با روبات‌های «آشپز» آنها با استفاده از بازخورد انسان املت‌های قابل قبولی درست کرده‌اند.

به گفته سوچاکی، “ما به چیزی ارزان، کوچک و سریع نیاز داریم تا به ربات خود اضافه کنیم تا طعم آن را بچشیم.” این فناوری باید به اندازه کافی ارزان باشد تا بتوان در آشپزخانه از آن استفاده کرد، به اندازه کافی کوچک برای یک ربات کوچک و به اندازه کافی سریع باشد که در آشپزی استفاده شود. محققان برای شبیه‌سازی فرآیند جویدن و چشیدن سرآشپز انسان، کاوشگری را به بازوی ربات متصل کردند که به عنوان حسگر شوری عمل می‌کند. ربات غذاها را چشید و فقط در چند ثانیه آنها را چشید.

ربات سرآشپز جدید طعم غذا را به خوبی مردم می چشد

برای شبیه سازی تغییر در بافت غذای جویده شده، تیم مخلوط تخم مرغ را در مخلوط کن ریخته و از ربات خواست تا ظرف را دوباره امتحان کند. نتایج این مطالعه بهبود قابل توجهی را در توانایی ربات آزمایش شده برای ارزیابی شوری در مقایسه با سایر روش های چشایی الکترونیکی نشان داد. روش های قدیمی اغلب وقت گیر هستند و فقط طعم و مزه را ارائه می دهند. محققان می گویند با تقلید از فرآیندهای جویدن و چشیدن انسان، روبات ها در نهایت قادر خواهند بود غذایی تولید کنند که انسان از آن لذت می برد و می تواند بر اساس ذائقه فردی تغییر کند.

دکتر دکتر “زمانی که یک ربات آشپزی را یاد می گیرد، مانند دیگر سرآشپزها، به علائمی نیاز دارد که نشان دهد چقدر کار خود را به خوبی انجام داده است.” عبدالعلی | ما می خواهیم ربات ها مفهوم طعم را درک کنند تا بتوانند بهتر آشپزی کنند. در آزمایش ما، ربات می‌تواند تفاوت طعم غذا را در حین جویدن آزمایش کند که توانایی چشایی را بهبود می‌بخشد.

دکتر Beko قصد دارد ربات هایی را وارد محیط خانه کند که استفاده از آنها ایمن و آسان باشد. محمد W. Chughtai، دانشمند ارشد Beko plc. ما معتقدیم که توسعه سرآشپزهای رباتیک نقش مهمی در خانه های شلوغ خواهد داشت. این یک جهش به جلو در آشپزی رباتیک است و با استفاده از الگوریتم‌های عمیق و یادگیری ماشینی، شبیه‌سازی جویدن به سرآشپزهای روبات کمک می‌کند تا چاشنی را تنظیم کنند و غذا را در مراحل مختلف غذا بچشند.» در آینده، محققان به دنبال بهبود ربات سرآشپز برای طعم دادن به انواع مختلف غذا و بهبود توانایی حسی برای مشاهده، به عنوان مثال، طعم غذاهای شیرین یا چرب هستند.

منبع: techxplore


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم