آیا همه ما باید حشره خوار باشیم؟



فرارو- حشرات خواری موضوع جدیدی نیست و در بسیاری از فرهنگ ها حشرات به طور سنتی در سبد غذایی وجود دارند، اما اکنون دانشمندان با بررسی عوامل مختلف در فرآیند ساخت چنین غذاهایی به این نتیجه رسیده اند که نه تنها می تواند امنیت غذایی انسان را تضمین کند. در عوض، رویکردهای پایدارتری برای حفاظت از محیط زیست به ما می دهد.

به گزارش فرارو، حشرات سال‌هاست که غذای آینده در نظر گرفته می‌شوند، در درجه اول به دلیل فواید طولانی مدتشان. آنها به عنوان منابع عالی پروتئین شناخته می شوند که نسبت به محصولات کشاورزی سنتی منابع کمتری را برای تولید مصرف می کنند. به عنوان مثال، زمانی که شما حدود 2 کیلوگرم غذا را به مزرعه کرم خود می دهید، تا 1 کیلوگرم پروتئین خوراکی دریافت خواهید کرد، در حالی که برای همین مقدار گوشت گاو، به 10 برابر فضای بیشتر و برخی اوقات خوراک بیشتر نیاز دارید. البته این پایان ماجرا نیست و برای تولید این میزان گوشت گاو می توان 18 برابر گازهای گلخانه ای تولید کرد.

اکنون در یک مقاله نظری جدید، دانشمندان می گویند که تغییر رژیم غذایی حاوی حشرات نه تنها می تواند از نظر امنیت غذایی مفید باشد، بلکه تأثیر مثبت بیشتری بر نحوه سایر محصولات کشاورزی دارد. در این مقاله، نویسندگان در مورد استفاده از مواد زائد تولید شده توسط حشرات برای مصرف انسان و حیوان، و مزایایی که این ضایعات می‌توانند بر رشد پایدار محصول داشته باشند، بحث می‌کنند. به عبارت دیگر، محصولات جانبی مزرعه حشرات می تواند یک افزودنی ارگانیک خاک را در اختیار کشاورزان قرار دهد که باعث رشد بهتر گیاه می شود و میکروبیوم خاک را به گونه ای تحت تاثیر قرار می دهد که می تواند سلامت گیاه را بهبود بخشد.

دانشمندان می گویند که ساخت حشرات برای غذا و خوراک معمولا منجر به دو محصول جانبی می شود، یکی از آنها. exuviae و غیره frass آی. Exuviae اسکلت های بیرونی هستند که بعد از پوست حشره باقی می مانند و frass در اصل مدفوع حشرات و غذای غیرقابل خوردن آنها هستند. این دو محصول فرعی می توانند جایگزین های بالقوه ای برای کودها و آفت کش های معمولی باشند. نویسندگان این مطالعه گفتند: «یک جزء مهم حشرات اگزویا کیتین است، یک پلی ساکارید آمینو قند با وزن مولکولی بالا که همچنین در دیواره سلولی قارچ و اسکلت بیرونی بسیاری از سخت پوستان یافت می شود. اکنون ثابت شده است که اصلاح خاک با ترکیبات حاوی کیتین می تواند در تقویت رشد گیاه مفید باشد.

مارسل دایک، زیست شناس گیاهی در دانشگاه واگنینگن هلند و یکی از نویسندگان برجسته، می گوید: طیف وسیعی از باکتری ها وجود دارند که می توانند کیتین را متابولیزه کنند و این میکروب ها به گیاهان کمک می کنند تا در برابر بیماری ها و آفات مقاوم تر شوند. وقتی Exoia به خاک اضافه می شود، جمعیت این باکتری های مفید افزایش می یابد. علاوه بر این، افزودن عطر حشرات به خاک می تواند رشد گیاه را افزایش دهد، زیرا مدفوع حشرات غنی از نیتروژن است، یک ماده مغذی ضروری برای رشد گیاه اما در بیشتر خاک ها نادر است. در کشاورزی سنتی، نیتروژن اغلب به عنوان کود مصنوعی به خاک اضافه می شود.

در این مطالعه جدید، نشان داده شد که افزودن عطر به حشرات خاک، نیتروژن و سایر مواد مغذی را برای گیاهان فراهم می کند که باعث افزایش زیست توده و محتوای مواد مغذی آنها می شود. نویسندگان می‌گویند: «هم کیتین و هم اصلاح‌کننده‌های عطر حشرات بر ترکیب میکروبیوم خاک تأثیر می‌گذارند و این ممکن است عامل مهمی در ارتقاء آن و البته رشد و سلامت گیاه باشد».

محققان همچنین به پتانسیل استفاده از exuviae به عنوان وسیله ای برای کنترل آفات در کشاورزی اشاره کردند. باکتری های مفید خاک که کیتین را از اگزویا متابولیزه می کنند نه تنها می توانند رشد گیاه را تقویت کنند، بلکه فیزیولوژی گیاه را نیز تغییر می دهند، حشرات متقابل مانند گرده افشان ها و حتی دشمنان طبیعی حشرات متضاد را جذب می کنند. به عبارت دیگر، هنگامی که گیاه مورد حمله حشره قرار می گیرد، برگ های آن مواد فرار تولید می کند که توسط شکارچی جذب می شود. دایک گفت: «من این فرآیند را فریاد کمک گیاه می نامم، جایی که گیاه مراقبان خود را فرا می خواند.

نویسندگان این مطالعه جدید معتقدند که استفاده از محصولات جانبی حشره کش در کنار سایر محصولات کشاورزی می تواند گامی به سوی یک سیستم غذایی دایره ای باشد که در آن زباله ها تقریباً حذف می شوند. حشرات از جریان‌های زائد حاصل از کشاورزی یا تولید غذا تغذیه می‌کنند، سپس حشرات غذا و فرآورده‌های گوشتی را در اختیار انسان قرار می‌دهند و سپس حلقه را با استفاده از محصولات جانبی تولید حشرات برای تقویت رشد سایر محصولات کشاورزی تکمیل می‌کنند.

دایک گفت گام بعدی این است که افراد بیشتری در جهان با ایده استفاده از حشرات کنار بیایند. در برخی از نقاط جهان، حشرات در حال حاضر یک غذای اصلی هستند. ملخ ها معمولاً در ده ها کشور آفریقایی خورده می شوند، جایی که حشرات در اوایل روز قبل از فعال شدن جمع آوری می شوند و سپس آب پز، تمیز و نمک زده می شوند. در جمهوری دموکراتیک کنگو، کرم‌های پروانه‌ای در تمام سال در بازارها موجود است، در حالی که موریانه‌ها را می‌توان در آفتاب سرخ یا خشک کرد تا به آرد له شده تبدیل شود. او اضافه کرد؛ بسیاری از مردم در نقاط مختلف جهان واقعاً نیاز دارند که به خوردن حشرات عادت کنند، زیرا سلامت و امنیت غذایی آنها را تضمین می کند.» برای کسانی که هرگز چنین تجربه ای نداشته اند، ممکن است در نگاه اول دلهره آور به نظر برسد، اما واقعیت این است که این موجودات طعمی مشابه سایر فرآورده های گوشتی دارند.» نتایج این مطالعه در مجله گرایش در علوم گیاهی منتشر شده.

منبع: Sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی فرارو


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم