آیا مهندسی ژنتیک می تواند گوشت را حفظ کند؟



فرارو- گوسفند و ماهی آزاد دوستدار محیط زیست کمتر غذا می خورند و در عین حال سریعتر رشد می کنند. محققان از مهندسی ژنتیک برای مراقبت از حیوانات در آینده استفاده می کنند.

به گزارش دویچه وله، همه چیز از سال 1990 با گاوی به نام هرمان شروع شد. اولین گاو تراریخته در جهان با یک ژن خارجی که از پروتئین خاصی در شیر مادر به دست آمده بود کاشته شد. هرمان زنده ماند و فرزندانی به دنیا آورد که دانشمندان امیدوار بودند شیر حاوی پروتئین انسانی تولید کنند.

دانشمندان می خواهند از شیر برای کمک به ساخت داروها از جمله مبارزه با ایدز استفاده کنند. پروژه شکست خورد. با این حال، رویای حیوانات مزرعه اصلاح شده ژنتیکی تازه آغاز شده است، از جمله امید به مهندسی زیستی پایدارتر گوشت و محصولات لبنی.

در دهه 2000، دانشمندان کانادایی خوک موسوم به “Enviropig” را توسعه دادند که ژن های آن برای بهبود هضم تغییر یافت. با این اصلاح ژنتیکی، دفع فسفات حیوان تا 66 درصد کمتر از خوک طبیعی است. هدف از این اصلاحیه محدود کردن آلودگی آب های زیرزمینی و رودخانه های کود است. با این حال، کمبود بودجه منجر به توقف این پروژه در سال 2012 شد. اخیراً از مهندسی زیستی حیوانات برای مقابله با تغییرات آب و هوایی استفاده شده است.

بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی (FAO)، تولیدات حیوانی در سراسر جهان 14.5 درصد از گازهای گلخانه ای جهان از جمله گاز متان را تولید می کند که در طول هضم تقریبا 28 برابر قوی تر از دی اکسید کربن است. غذای گیاهی تولید می شود. تقریباً 20 درصد از انتشار متان از گاو به ساختار ژنتیکی حیوان مربوط می شود.

به گفته بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری ایالات متحده، انتشار متان گاو می تواند در اسرع وقت از طریق ویرایش ژن کاهش یابد. اگرچه هیچ پیشرفتی در گاو صورت نگرفته است، گوسفندانی که اخیراً در نیوزیلند پرورش داده شده اند 13 درصد کمتر از گوسفندان معمولی متان تولید می کنند.

پرورش دهندگان تخمین می زنند که جایگزینی 25 میلیون گوسفند نیوزلندی در این نژاد می تواند انتشار متان گوسفند را تا یک درصد در سال کاهش دهد. با این حال، محققان گفتند که این مقدار به دلیل تجمع در طول زمان قابل توجه خواهد بود.

تاکنون تنها دو گونه حیوانی اصلاح شده ژنتیکی برای مصرف در سراسر جهان تایید شده است: خوکچه هندی و ماهی قزل آلا ادنتاژ آبی که هر دو در ایالات متحده تولید می شوند. گوشت خوک حاوی آلفا گلوکز نیست، که می تواند در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند، بنابراین آزادانه در دسترس نیست. این شرکت قصد دارد در درجه اول از حیوانات برای تولید دارو و ایجاد اندام های بدون قند آلفا برای مهاجرت انسان استفاده کند.

از طرف دیگر ماهی قزل آلا Aqua Adontage در آمریکای شمالی در دسترس مصرف کنندگان است. با وارد کردن سایر ژن های ماهی دریایی در ماهی آزاد، نه تنها در بهار و تابستان بلکه در طول سال رشد می کند.

ماهی قزل آلا دستکاری شده ژنتیکی دو برابر سریعتر از ماهی آزاد معمولی وزن اضافه می کند، اما به یک تا پنج غذای کمتر نیاز دارد. تقریباً 70 درصد از ماهی‌های صید شده در سراسر جهان اکنون به خوراک ماهی تبدیل می‌شوند. محققان امیدوارند که به لطف مهندسی زیستی این کاهش یابد.

با این حال، مهندسی ژنتیک ماهی قزل آلا دارای معایبی است. آنها می گویند که مخلوط ماهی آزاد وحشی با ماهی آزاد مهندسی شده خطرناک است و بعد از دو دهه خواهیم دید که ماهی آزاد می تواند مشکلات سلامتی داشته باشد و تا آن زمان ممکن است کل جمعیت ماهی به این ژن ها آلوده شده باشند.

جان دوپر، رئیس شورای اخلاق زیستی و استاد فلسفه در دانشگاه اکستر در بریتانیا، گفت: «دستکاری ژنتیکی نباید برای افزایش تولید، بلکه برای بهبود رفاه حیوانات استفاده شود.

دوپر گفت: «به عنوان مثال، محققان قبلاً توانسته‌اند از خوک‌ها در برابر یک بیماری ویروسی به نام «سندرم تولید مثل و تنفسی خوکی» محافظت کنند، که مهندسی ژنتیک برای آن قابل توجیه است.

با این حال، حتی مزایای بالقوه مهندسی ژنتیک ارزش آن را دارد. تلاش‌ها در چین برای طراحی بیشتر ماهیچه‌های گوشت خوک باعث شده است که بسیاری از حیوانات بلافاصله پس از تولد بمیرند، تا حدی به دلیل افزایش بروز فتق ناف. از آنجایی که ژن ماهیچه بر کل بدن تأثیر می گذارد، برخی از خوک ها زبان بسیار بزرگی دارند و برخی دیگر مهره های اضافی دارند.

منتقدان می گویند مهندسی ژنتیک حیوانات رویکرد اشتباهی برای حفاظت است. آنها می گویند که عواقب تأثیر آب و هوای تولید گوشت و لبنیات را می توان به سادگی با کاهش مصرف آن کاهش داد. آنها می گویند ما به مراقبت های شدیدتر از حیوانات نیاز نداریم و دقیقاً به روند معکوس نیاز داریم. در حالی که حیوانات اصلاح شده ژنتیکی هنوز برای مصرف در اروپا تایید نشده اند، جان دوپر هشدار می دهد که افزایش تولید گوشت ها و محصولات لبنی مهندسی شده زیستی می تواند منجر به مصرف بیشتر گوشت شود.

دانشمندان مدت‌هاست که آموزش داده‌اند که به‌ویژه مردم کشورهای صنعتی به دلایل سلامتی و پایداری بیشتر به خوردن گوشت کمتر نیاز دارند.


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم